Borite se učinkovito z MIGRENO

Kot veliko drugih bolezni, je tudi migrena povezana z našimi geni. Dobra novica glede na zadnje raziskave, je močna povezanost oziroma odvisnost migrene in tudi drugih glavobolov je od hrane, ki jo uživamo.

Ne moremo povsem zmagati nad migreno, vendar lahko bistveno omilimo moč migreskih napadov in tudi njihovo frekvenco ponavljanja. Za najbolj učinkovite spremembe v načinu prehranjevanja, ki vodijo k zmanjšanju intenzitete in pogostosti napadov glavobola veljajo sledeči:

  • izrazito povečanje uživanja hrane živalskega izvora bogate z omega 3 – več konkretnih informacij tukaj
  • zmanjšanje vnosa omega 6 – največji delež vnosa omega 6 predstavlja linolna kislina. Sončnično olje ima 68% linolne kisline. Prenehajte uporabljati vsa rumena olja (kanola, sončnično, repično, sojino, sezamovo …) in tudi vsa olja, ki so pridobljena s povečanjem temperature med postopkom pridelave. Za solato uporabljajte samo hladno stiskano (prvo stiskanje) olivno olje. Bučno olje ima veliko omega 6 in omega 9 kislin, ki so na zraku nestabilne in hitro oksidirajo – potem so škodljive za telo. Bučna semena so zdrava.
  • ukinitev vseh sladkorjev v hrani, tudi fruktoze, ki predstavlja veliki delež večine sadja (razen jagodičevja in papaje). Ne pijte sveže stiskanih sokov.
  • odstranitev vseh žitaric in koruze
  • uporabljanje samo fermentiranih mlečnih izdelkov (kefir, domači jogurt) in enostavnih sirov, ki niso močno industrijsko predelani (npr. skuta, feta, kozji in ovčji sir)
Delite to objavo ...