Storitve in cenik

StoritevCena v EUR
Telefonski posvet do 10 minut25 €
Telefonski posvet do 20 minut45 €
Prvi pregled zdravnika specialista na domu110 €
Kontrolni pregled zdravnika specialista na domu55 €
Obrazložitev izvidov do 10 min15 €
Obrazložitev izvidov do 20 minut25 €
Aplikacija injekcijspremenljiva
Darilni bon za zdravstveno storitevspremenljiva

Telefonski posvet

Konzultacija zdravnika specialista po telefonu je namenjena tistim, ki iščejo strokovno informacijo glede diagnostike ali terapije na področju gibalnega sistema (‘ortopedske in travmatološke’ težave) ali ob težavah s celjenjem ran. Hkrati omogoča kontakt z zdravnikom v najkrajšem možnem času, kar bistveno pomaga skrajšati čas zdravljenja.

V uvodu pogovora z zdravnikom opišete svoje težave, nato vas usmerjeno sprašuje dr. Kurila, z namenom pridobitve vseh klinično pomembnih informacij za ustrezno nadaljnjo obravnavo v smeri dodatne diagnostike ali terapije. Zadnji del posveta je namenjen konkretnim nasvetom, ki vam bistveno olajšajo pot do rešitve ali izboljšanja vaše težave. Cena storitve zajema tudi krajši zapis telefonske konzultacije, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov v roku treh delovnih dni. Zaradi zagotavljanja čimbolj kvalitetne storitve se pogovor z zdravnikom snema.

Cena storitve:
 • Krajši posvet – 25 €
 • Daljši posvet – 45 €
*Po oddaji zahtevka za posvet boste po elektronski pošti dobili navodila za plačilo storitve, obenem pa bomo z vami uskladili termin za telefonsko konzultacijo.

Pregled zdravnika specialista na domu

Poteka podobno kot v zdravstveni ustanovi upoštevajoč omejitve domačega okolja. Po pregledu prejmete izvid zdravnika specialista v pisni ali elektronski obliki.

Pregled na domu je namenjen:

 • slabo pokretnim pacientom s pojačano bolečino kostno-mišičnega izvora,
 • pacientom v zgodnji fazi okrevanja po operativnem posegu,
 • pacientom, ki imajo na spodnjih udih rano, katera otežuje gibanje
 • posameznikom s šibkim imunskim sistemom
 • vsem tistim, ki z različnih razlogov ne pridete do specialista

Trenutno je storitev dostopna na področju celjske regije, izjemoma tudi drugod (po dogovoru).

Cena storitve:
 • Prvi pregled na domu – 110 €
 • Kontrolni pregled na domu – 55 €

Obrazložitev izvidov

V primeru, da ne razumete pomena zdravniškega izvida, ki ste ga prejeli v bolnišnici ali drugi zdravstveni ustanovi, imate možnost hitre konzultacije z zdravnikom specialistom. Velikokrat so izvidi radiologa na področju kostno-mišičnega sistema zelo obširni in natančni. Večinoma niso vse najdbe klinično pomembne in vse ne zahtevajo dodatnega ukrepanja (spremljanje, dodatni pregled, terapija).

Dr. Kurila vam bo pomagal razumeti sledeče izvide s strokovnim pojasnilom na način, ki je prijazen do laika (nestrokovnjaka):

 1. Rentgenogram (RTG), ultrazvok (UZ), računalaniška tomografija (CT) ali magnetna resonanca (MRI) – ortopedska in travmatološka patologija
 2. Elektromiografija (EMG)
 3. Laboratorijski izvidi v okviru patologije, ki jo obravnava specialist družinske medicine

V primeru slikovne diagnostike ne gre za ponovno odčitavanje izvidov, saj je le to pristojnost specialista radiologa. Obravnava se pisni izvid radiologa. Telefonski pogovor z zdravnikom je posnet.

Cena storitve:
 • konzultacija do 10 minut – 15 €
 • konzultacija do 20 minut – 25 €

Aplikacija injekcij

Med storitve specialista fiziatra sodi tudi aplikacija različnih zdravil in preparatov za pospešitev celjenja, ki so registrirani v Sloveniji kot medicinsko-tehnični pripomočki (hialuronska kislina, kolagen). Injekcije se lahko aplicirajo podkožno, v bližino sklepov ali tetiv, v sluzne vrečke ali neposredno v sklepe. V kolikor zdravnik presodi, da je to v vašem primeru indicirano, vam bo predlagal aplikacijo injekcije pod nadzorom ultrazvoka (ultrazvočno vodeno vbrizganje zdravila točno na določeno mesto). Cena storitve je odvisna od apliciranega zdravila ter od načina aplikacije.

Darilni bon za zdravstveno storitev

Zdravje je za mnoge največja vrednota. Z darilnim bonom pokažite skrb za bližnjega in mu olajšajte pot do zdravja.

Darilni bon:

 • lahko izberete za točno določeno storitev
 • je vnovčljiv samo v celoti in le za storitve
 • velja 12 mesecev od datuma izdaje
 • kupite na tej povezavi ali pa pridobite dodatne informacije (tel. 040801345, info@fiziater.si)