Storitve in cenik

StoritevCena v EUR
Prvi pregled pri fiziatru70 €
Kontrolni pregled pri fiziatru40 €
Drugo mnenje specialista fiziatra120 €
Telefonski posvet do 10 min (brez zapisa)25 €
Telefonski posvet do 20 min45 €
Tel. obrazložitev izvidov do 10 min15 €
Tel. obrazložitev izvidov do 20 minut30 €
POSEGI
Aplikacija hialuronske kisline (2ml) z ozonom v sklep65 €
Aplikacija hialuronske kisline s kortikosteroidom Cingal190 €
Aplikacija hialuronske kisline (one shot)160 €
Sklepna blokada50 €
Podkožna in obsklepna aplikacija kolagena GUNA MD30 €
Aplikacija kolagena GUNA MD z ozonom v sklep50 €
Podkožna in obsklepna aplikacija kolagena GUNA MD45 €
Punkcija (sklepa ali burze)40 €
Avtohemoterapija z ozonom (v žilo)140 €
Podkožna in mišična aplikacija ozona25 €
Aplikacija ozona v sklep40 €
Avtohemoterapija z ozonom (v mišico)30 €
PRP – manjši sklep/področje260 €
PRP – večji sklep/področje380 €
Infuzija vitamina C80 €
OSTALO
UZ voden poseg60 €
Oblikovanje individualnega jedilnika50 €

*Cenik velja od 1. 1. 2023. DDV ni obračunan na podlagi prvega odstavka 94. člena ZDDV-1.

Telefonski posvet

Konzultacija zdravnika specialista po telefonu je namenjena tistim, ki iščejo strokovno informacijo glede diagnostike ali terapije na področju gibalnega sistema (‘ortopedske in travmatološke’ težave) ali ob težavah s celjenjem ran. Hkrati omogoča kontakt z zdravnikom v najkrajšem možnem času, kar bistveno pomaga skrajšati čas zdravljenja.

V uvodu pogovora z zdravnikom opišete svoje težave, nato vas usmerjeno sprašuje dr. Kurila, z namenom pridobitve vseh klinično pomembnih informacij za ustrezno nadaljnjo obravnavo v smeri dodatne diagnostike ali terapije. Zadnji del posveta je namenjen konkretnim nasvetom, ki vam bistveno olajšajo pot do rešitve ali izboljšanja vaše težave. Storitev daljšega posveta zajema tudi zapis telefonske konzultacije, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov v roku treh delovnih dni. Zaradi zagotavljanja čimbolj kvalitetne storitve se pogovor z zdravnikom snema.

Cena storitve:
 • Krajši posvet – 25 €
 • Daljši posvet – 45 €
*Po oddaji zahtevka za posvet boste po elektronski pošti dobili navodila za plačilo storitve, obenem pa bomo z vami uskladili termin za telefonsko konzultacijo.

Pregled zdravnika specialista na domu

Poteka podobno kot v zdravstveni ustanovi upoštevajoč omejitve domačega okolja. Po pregledu prejmete izvid zdravnika specialista v pisni ali elektronski obliki.

Pregled na domu je namenjen:

 • slabo pokretnim pacientom s pojačano bolečino kostno-mišičnega izvora,
 • pacientom v zgodnji fazi okrevanja po operativnem posegu,
 • pacientom, ki imajo na spodnjih udih rano, katera otežuje gibanje
 • posameznikom s šibkim imunskim sistemom, ki ne želijo tvegati okužbe v zdravstveni ustanovi

Trenutno je storitev dostopna na nekaterih področjih celjske regije, izjemoma tudi drugod (po dogovoru).

Cena storitve:
 • Pregled na domu – 150 €

Obrazložitev izvidov

V primeru, da ne razumete pomena zdravniškega izvida, ki ste ga prejeli v bolnišnici ali drugi zdravstveni ustanovi, imate možnost hitre konzultacije z zdravnikom specialistom. Velikokrat so izvidi radiologa na področju kostno-mišičnega sistema zelo obširni in natančni. Večinoma niso vse najdbe klinično pomembne in vse ne zahtevajo dodatnega ukrepanja (spremljanje, dodatni pregled, terapija).

Dr. Kurila vam bo pomagal razumeti sledeče izvide s strokovnim pojasnilom na način, ki je prijazen do laika (nestrokovnjaka):

 1. Rentgenogram (RTG), ultrazvok (UZ), računalaniška tomografija (CT) ali magnetna resonanca (MRI) – ortopedska in travmatološka patologija
 2. Elektromiografija (EMG)
 3. Laboratorijski izvidi v okviru patologije, ki jo obravnava specialist družinske medicine

V primeru slikovne diagnostike ne gre za ponovno odčitavanje izvidov, saj je le to pristojnost specialista radiologa. Obravnava se pisni izvid radiologa. Telefonski pogovor z zdravnikom je posnet.

Cena storitve:
 • konzultacija do 10 minut – 15 €
 • konzultacija do 20 minut – 30 €

Aplikacija injekcij

Med storitve specialista fiziatra sodi tudi aplikacija različnih zdravil in preparatov za pospešitev celjenja, ki so registrirani v Sloveniji kot medicinsko-tehnični pripomočki (hialuronska kislina, kolagen). Dodatno možnost predstavlja uporaba ozona in/ali telesu lastnega biološkega materiala (avtologna s trombociti obogatena plazma – PRP pridobljena iz pacientove krvi pred posegom).

Injekcije se lahko aplicirajo

 • podkožno
 • v bližino sklepov ali tetiv
 • v mišice
 • v sluzne vrečke
 • neposredno v sklepe

V kolikor zdravnik presodi, da je to v vašem primeru indicirano, vam bo predlagal aplikacijo injekcije pod nadzorom ultrazvoka (ultrazvočno vodeno vbrizganje zdravila točno na določeno mesto). Cena storitve je odvisna od produkta in od načina aplikacije.

Pri ozonskih injekcijah določi koncentracijo in količino plina zdravnik, glede na diagnozo. Metoda se v klinični praksi uporablja že najmanj trideset let. Objavljena je vrsta medicinskih študij, ki dokazujejo njeno učinkovitost (ZDA, Španija, Nemčija, Kuba, Italija, Rusija, Poljska, Avstrija itd.). Zelo dobri učinki se dosegajo pri pacientih z artrozo (kronična okvara hrustanca) in tudi pri pacientih s prizadetostjo sklepov v sklopu avtoimunskega artritisa. Pri artrozi je optimalno ozon kombinirati z nadomeščanjem hialuronske kislinne.
Ponavadi je za učinkovito izboljšanje stanja potrebnih 3-7 injekcij (aplikacija enkrat do dvakrat tedensko).

Indikacije:

 • obraba (koleno, kolk, rama, gleženj)
 • zmrznjena rama – adhezivni kapsulitis
 • burzitis
 • monoartritis pri revmatičnem ali psoriatičnem artritisu (vnetje enega sklepa)
 • okvara rotatorne manšete
 • artroza malih sklepov hrbtenice
 • lumbago
 • diskogena bolečina pri protruzijah medvretenčnih ploščic
 • išias

UZ voden poseg

Ultrazvočni aparat koristimo med aplikacijo zdravila v sklep ali v drugo specifično mehkotkivno strukuro. Na ekranu si ‘v živo’ prikažemo tako prehajanje igle na želeno mesto, kot tudi samo aplikacijo zdravila ali druge učinkovine (ozon, plazma, kolagen, hialuronska kislina). V naši ambulanti poseg ponavadi izvajata radiolog in fiziater skupaj. Na tak način lahko dosežemo najboljše rezultate, saj smo prepričani, da je zdravilo doseglo najbolj optimalno mesto za njegovo delovanje. Najbolj pogosto se UZ nadzor koristi pri infiltracijah ramenskega sklepa in kolka. Cena posamičnih injekcij se obračunava posebej.

Infuzija vitamina C

Askorbinska kislina je močan antioksidant, poleg tega v telesu omogoča ali pospešuje veliko biokemičnih procesov potrebnih za:

 • celjenje ran
 • absorbcijo mineralov iz hrane
 • preventivo osteoporoze
 • regulacijo krvnega tlaka
 • izboljšanje metabolizma maščob in glukoze – preventiva sladkorne bolezni
 • boljše delovanje imunskega sistema
 • obnavljanje mehkih tkiv (lase, nohti, žile, vezi, hrustanec itd.)

V telesu imamo približno 5 tisoč miligramov vitamina C, kar nam zadošča za cca 2-3 mesece. Vsak dan telo porabi za osnovno delovanje okoli 100mg vitamina C.

Komu koristijo infuzije vitamina C?
Kadar smo bolni ali nismo povsem zdravi, so potrebe po C vitaminu bistveno večje. Zaloge vitamina C izčrpavajo tudi kronična vnetna obolenja (herpes, hepatitis, nesanirano zobovje, kandida, avtoimunska obolenja, vnetja mehurja, borelioza itd). Pomanjkanje C vitamina se pojavi vedno pri kadilcih, ob rednem uživanju alkohola ali izpostavljanju telesa drugim toksinom. Povečano potrebo po vitaminu C imajo tudi športniki.

Preventivno dopolnitev vitamina C z infuzijo svetujemo vsem, ki imajo pogoste prehlade in druge infekcije zgornjih in spodnjih dihalnih poti.

Drugo mnenje fiziatra

Storitev zajema podrobno revizijo dosedanje zdravstvene dokumentacije in pregled pacienta, ki je bil prej neuspešno zdravljen pri drugih specialistih. Storitev izberite tudi v primeru, da imate več med seboj nepovezanih zdravstvenih težav in je potreben tudi daljši čas za pogovor z zdravnikom, pregled in pojasnila po obravnavi.

Jedilnik po meri

Do prve svetovne vojne je bila sprememba prehranjevanja ključnega pomena pri obravnavi/zdravljenju večine bolnikov. Kasneje, s pojavom antibiotikov in drugih zdravil, je bil pomen kvalitete hrane za zdravje potisnjen v ozadje. Ne glede na zadnjih sto let, človek je bil vedno toliko zdrav, kolikor je bilo zdravo njegovo črevesje. Doktor Kurila ima bogate izkušnje s klinično uporabo zdrave prehrane, ki lahko podpre detoksikacijo telesa in omogoči proces samoregeneracije. Znanje, ki ga uporabja pri obravnavi pacientov temelji predvsem na delu neodvisnih ameriških strokovnjakov iz tega področja (dr. Natasha Campbell-McBride in dr. Robert Lustig).
Glede na vaše potrebe vam bo sestavil 14-dnevni jedilnik, s katerim boste bistveno lažje in hitreje dosegli izboljšanje zdravstvenega stanja in tudi s tem povezanih laboratorijskih parametrov.

Večja avtohemoterapija z ozonom (v žilo)

Med terapevtskim posegom, ki je bil prvič opravljen v šestdesetih letih 20. stoletja, se iz vene na zgornji okončini pridobi v infuzno steklenico 50-225 ml krvi in se ji doda ustrezna količina zdravila proti strjevanju. Nato se v infuzno steklenico doda enak volumen mešanice ozona in kisika s točno določeno koncentracijo ozona. Med nežnim mešanjem reagirata oba plina s krvjo. V tem času se posamezniku, zaradi vzdrževanja venske poti, aplicira fiziološka raztopina. Barva krvi iz vene je vedno temno rdeča. Po kontaktu z mešanico O2/O3 v infuzni steklenici, postane kri intenzivno svetlo rdeča. Kisik se veže na hemoglobin v rdečih krvničkah in ozon reagira z vsebino krvne plazme, s čimer ustvarja sekundarne signalne molekule. Po vrnitvi krvi nazaj v veno (po isti poti – ni potrebe po dodatnem zbadanju), le – ta aktivira številne biokemične procese, ki vodijo v regeneracijo telesa in stimulacijo antioksidativnega sistema.

Indikacije:

 • lupus, revma, psoriaza, Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis
 • ateroskleroza, celjenje ran, polinevropatija, periferna arterijska okluzivna bolezen
 • sladkorna bolezen, steatoza (zamaščenost) jeter
 • herpes, hepatitis B in C, gripa in drugi podobni virusi, limska borelioza, mononukleoza, kandida in druge plesni
 • izgorelost, fibromialgija, anti-aging, kronična utrujenost

Manjša avtohemoterapija z ozonom (v mišico)

Volumnu 2-10 ml krvi se doda mešanica kisika in ozona (zdravnik določi koncentracijo), ki se nato aplicira v mišico. Lokalno na mestu vboda se pojavi blago sterilno reaktivno vnetje, telo aktivira procese za razgradnjo krvi in vsrkanje krvnega seruma nazaj v limfatični sistem.
Pri manjših zdravstvenih težavah, utrujenosti in izčrpanosti že samo s to terapijo ponavadi dosežemo revitalizacijski učinek. Izboljšanje stanja beležimo tudi pri virusnih okužbah in bolečinah, vezanih na nevralgijo po herpes okužbi.

Ta postopek se velikokrat uporablja vzporedno s klasično ozonsko avtohemoterapjo, saj okrepi sistemski učinek infuzijske terapije.

Prednost te oblike avtohemoterapije je tehnična enostavnost ter manjša stroškovna in časovna zahtevnost kot pri postopku z infuzijo.

Aplikacija hialuronske kisline s kortikosteroidom Cingal 4ml

CINGAL je sterilen, visoko prečiščen gel hialuronske kisline (HK) z mikro delci v vodi netopnega kortikosteroida, ki so dodani HK v procesu proizvodnje injekcije. Tveganje za alergijo na tuje beljakovine je zelo zmanjšano, saj je HK pridobljen z biofermentacijo (ni živalskega izvora). Trenutno gre za najbolj pogosto uporabljan produkt svoje kategorije na tržišču v ZDA. Prednost kombinacije HK z majhno dozo kortikosteroida je v bistveno hitrejšem začetku delovanja zdravila in večji učinkovitosti pri pacientih, katerim sklep oteka.

Aplikacija hialuronske kisline (one shot)

Hialuronska kislina podmazuje sklepne površine, blaži udarce in pomaga prehranjevati hrustanec. V enkratni injekciji prejmete visoko dozo sterilnega, visoko prečiščenega natrijevega hialuronata z visoko molekulsko maso. Z izboljšanjem naravne viskoznosti sklepne tekočine se običajno zmanjšata okorelost in bolečina v sklepu. Simptomi lahko izzvenijo hitro; največja učinkovitost zdravljenja se običajno pokaže nekaj tednov po aplikaciji hialuronske kisline. Večina bolnikov občuti zmanjšanje bolečine in izboljšanje delovanja sklepa, kar traja približno šest mesecev, lahko tudi precej dlje. Tveganje za alergijo je zelo majhno, saj je preparat pridobljen z metodo biofermentacije (ni živalskega izvora).