Storitve in cenik

StoritevCena v EUR
Prvi pregled pri fiziatru70 €
Kontrolni pregled pri fiziatru40 €
Drugo mnenje specialista fiziatra120 €
Pregled fiziatra na domu pri pacientu150 €
Telefonski posvet do 10 min25 €
Telefonski posvet do 20 min45 €
Tel. obrazložitev izvidov do 10 min15 €
Tel. obrazložitev izvidov do 20 minut30 €
Sklepna blokada50 €
Aplikacija hialuronske kisline s kortikosteroidom Cingal 4ml190 €
Aplikacija hialuronske kisline Optivisc 90mg/3ml160 €
Podkožna in obsklepna aplikacija kolagena GUNA MD 2ml30 €
Podkožna in obsklepna aplikacija kolagena GUNA MD 4ml45 €
Aplikacija hialuronske kisline (2ml) z ozonom v sklep65 €
Aplikacija hidroliziranega kolagena v sklep (ChondroGrid)150 €
Punkcija (sklepa ali burze)40 €
Podkožna in mišična aplikacija ozona25 €
Aplikacija ozona v sklep40 €

Telefonski posvet

Konzultacija zdravnika specialista po telefonu je namenjena tistim, ki iščejo strokovno informacijo glede diagnostike ali terapije na področju gibalnega sistema (‘ortopedske in travmatološke’ težave) ali ob težavah s celjenjem ran. Hkrati omogoča kontakt z zdravnikom v najkrajšem možnem času, kar bistveno pomaga skrajšati čas zdravljenja.

V uvodu pogovora z zdravnikom opišete svoje težave, nato vas usmerjeno sprašuje dr. Kurila, z namenom pridobitve vseh klinično pomembnih informacij za ustrezno nadaljnjo obravnavo v smeri dodatne diagnostike ali terapije. Zadnji del posveta je namenjen konkretnim nasvetom, ki vam bistveno olajšajo pot do rešitve ali izboljšanja vaše težave. Storitev daljšega posveta zajema tudi zapis telefonske konzultacije, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov v roku treh delovnih dni. Zaradi zagotavljanja čimbolj kvalitetne storitve se pogovor z zdravnikom snema.

Cena storitve:
 • Krajši posvet – 25 €
 • Daljši posvet – 45 €
*Po oddaji zahtevka za posvet boste po elektronski pošti dobili navodila za plačilo storitve, obenem pa bomo z vami uskladili termin za telefonsko konzultacijo.

Pregled zdravnika specialista na domu

Poteka podobno kot v zdravstveni ustanovi upoštevajoč omejitve domačega okolja. Po pregledu prejmete izvid zdravnika specialista v pisni ali elektronski obliki.

Pregled na domu je namenjen:

 • slabo pokretnim pacientom s pojačano bolečino kostno-mišičnega izvora,
 • pacientom v zgodnji fazi okrevanja po operativnem posegu,
 • pacientom, ki imajo na spodnjih udih rano, katera otežuje gibanje
 • posameznikom s šibkim imunskim sistemom, ki ne želijo tvegati okužbe v zdravstveni ustanovi

Trenutno je storitev dostopna na nekaterih področjih celjske regije, izjemoma tudi drugod (po dogovoru).

Cena storitve:
 • Pregled na domu – 150 €

Obrazložitev izvidov

V primeru, da ne razumete pomena zdravniškega izvida, ki ste ga prejeli v bolnišnici ali drugi zdravstveni ustanovi, imate možnost hitre konzultacije z zdravnikom specialistom. Velikokrat so izvidi radiologa na področju kostno-mišičnega sistema zelo obširni in natančni. Večinoma niso vse najdbe klinično pomembne in vse ne zahtevajo dodatnega ukrepanja (spremljanje, dodatni pregled, terapija).

Dr. Kurila vam bo pomagal razumeti sledeče izvide s strokovnim pojasnilom na način, ki je prijazen do laika (nestrokovnjaka):

 1. Rentgenogram (RTG), ultrazvok (UZ), računalaniška tomografija (CT) ali magnetna resonanca (MRI) – ortopedska in travmatološka patologija
 2. Elektromiografija (EMG)
 3. Laboratorijski izvidi v okviru patologije, ki jo obravnava specialist družinske medicine

V primeru slikovne diagnostike ne gre za ponovno odčitavanje izvidov, saj je le to pristojnost specialista radiologa. Obravnava se pisni izvid radiologa. Telefonski pogovor z zdravnikom je posnet.

Cena storitve:
 • konzultacija do 10 minut – 15 €
 • konzultacija do 20 minut – 30 €

Aplikacija injekcij

Med storitve specialista fiziatra sodi tudi aplikacija različnih zdravil in preparatov za pospešitev celjenja, ki so registrirani v Sloveniji kot medicinsko-tehnični pripomočki (hialuronska kislina, kolagen). Dodatno možnost predstavlja uporaba ozona in/ali telesu lastnega biološkega materiala (avtologna s trombociti obogatena plazma – PRP pridobljena iz pacientove krvi pred posegom).

Injekcije se lahko aplicirajo

 • podkožno
 • v bližino sklepov ali tetiv
 • v mišice
 • v sluzne vrečke
 • neposredno v sklepe

V kolikor zdravnik presodi, da je to v vašem primeru indicirano, vam bo predlagal aplikacijo injekcije pod nadzorom ultrazvoka (ultrazvočno vodeno vbrizganje zdravila točno na določeno mesto). Cena storitve je odvisna od produkta in od načina aplikacije.