Regenerativna medicina

V primeru, da ne razumete pomena zdravniškega izvida, ki ste ga prejeli v zdravstveni ustanovi, imate možnost konzultacije z zdravnikom specialistom.

Regenerativna medicina

Velikokrat so izvidi radiologa na področju kostno-mišičnega sistema zelo obširni in natančni, vendar so pisani za zdravnike in zato so nestrokovnjakom nerazumljivi. Večinoma niso vse najdbe klinično pomembne in ne vse zahtevajo dodatnega ukrepanja (spremljanje, dodatni pregled, terapija).

Z zdravnikom fiziatrom lahko konzultirate medicinske izvide in obenem pridobite hitro usmeritev glede dodatnega zdravniškega pregleda oziroma diagnostičnih postopkov, ki so potrebni za dokončno postavitev diagnoze oz. ugotovitev vzroka vaših težav.

Dr. Kurila vam bo pomagal razumeti sledeče izvide s strokovnim pojasnilom na način, ki je prijazen do laika (nestrokovnjaka):

  1. Rentgenogram (RTG), ultrazvok (UZ), računalniška tomografija (CT) ali magnetna resonanca (MRI) – ortopedska in travmatološka patologija
  2. Elektromiografija (EMG)
  3. Laboratorijski izvidi v okviru patologije, ki jo obravnava specialist družinske medicine

V primeru slikovne diagnostike ne gre za ponovno odčitavanje izvidov, saj je le to pristojnost specialista radiologa. Obravnava se pisni izvid radiologa.

Na posvet se lahko prijavite preko spletnega kontaktnega vprašalnika, kateremu priložite vaše izvide (v primeru, da jih že imate).

Telefonski pogovor z zdravnikom je posnet.